Nieuw: erfgoedlening voor beschermde én niet-beschermde gebouwen

8 september 2017 – De Vlaamse Overheid wil, naast de klassieke premies, alternatieve financiële stimulansen invoeren voor restauratie-, renovatie- en herbestemmingswerken. Eerder dit jaar werd een vermindering van het verkooprecht of de schenkbelasting mogelijk voor de aankoop of verwerving via schenking van een beschermd monument. Op 8 september lanceerde men de erfgoedlening. Zowel particulieren als ondernemers, publieke entiteiten en openbare besturen kunnen een erfgoedlening aanvragen tegen een gunstige intrestvoet van 1%. Particulieren kunnen de erfgoedlening bovendien cumuleren met een erfgoedpremie. Bijzonder is dat de lening niet enkel van toepassing is op beschermd erfgoed, maar ook werken aan gebouwen die opgenomen zijn in de vastgestelde inventaris van het bouwkundig erfgoed kunnen in aanmerking komen. Participatiefonds Vlaanderen zal instaan voor de verwerking van de aanvragen en opvolging van de toegekende erfgoedleningen.

Meer info over de erfgoedlening vind je op de website van Onroerend Erfgoed

Facebooktwittermail