Open Kerkendagen op 6 en 7 juni

affiche OKD 2015Komend weekend, op 6 en 7 juni, vinden de jaarlijkse Open Kerkendagen plaats. 2015 is uitgeroepen tot internationaal jaar van het licht. Open Kerken wil zich met het thema ‘clair-obscur’ dan ook aansluiten bij dit thema. Verborgen kerkschatten worden in de schijnwerpers geplaats, onbekende verhalen aan het licht gebracht. Kunstwerken die spelen met het contrast licht-donker worden onder de aandacht gebracht. Stemmige verlichting zorgt voor een bijzondere sfeer in de kerken.

In onze regio kan u de Sint-Mauritiuskerk in Bilzen, de Sint-Ursulakerk in Eigenbilzen, de Sint-Ursulakerk in Lanaken en de Sint-Martinuskerk in Sint-Martens-Voeren bezoeken. De eerste twee voorzien speciale activiteiten:

Bilzen: zaterdag 6 juni: 19.00-23.00 tentoonstelling van de kerkschatten; 20.00-21.00 geleid bezoek in sfeervol verlichte kerk; 21.00-22.00 orgelconcert op het gerenoveerde 18de-eeuwse Brammertzorgel door organist Peter Noten

Eigenbilzen: zondag 7 juni: 14.00-15.00 geleid bezoek; 15.00-15.30 concert met orgel (Filip Blokken) en sopraan (Marina Jolling)

Het volledige programma vind je op de website van Open Kerken.

Facebooktwittermail