Tien jaar ZOLAD/Zolad+ in foto’s – 1 juni 2011

1 juni 2011 - Zolad+ op verkenning i.k.v. RUP Vroenhoven

1 juni 2011 – Zolad+ op verkenning i.k.v. RUP Vroenhoven

Exact tien jaar geleden ging projectvereniging ZOLAD, de voorloper van Zolad+, van start. Zolad+  bestaat ondertussen vijf jaar, een dubbele verjaardag dus. In de volgende maanden posten we regelmatig een foto van toen, dag op dag, zoveel jaar geleden.

In 2011 en 2012 liepen de voorbesprekingen voor een nieuw ruimtelijk uitvoeringsplan voor de dorpskern van Vroenhoven. De dorpskern bevat verschillende grote gesloten hoeves. Sommige zijn opgenomen op de inventaris van het bouwkundig erfgoed en genieten hierdoor een zekere bescherming en meer bestemmingsmogelijkheden. Dit geldt echter niet voor alle beeldbepalende hoeves in het dorp. Het RUP beschrijft de randvoorwaarden om meerdere woningen onder te brengen in de hoeves en schept zo kansen om deze gebouwen te behouden in het straatbeeld en een duurzame bestemming te geven. Het RUP werd goedgekeurd op 22-08-2013. Meer info vind je op de website van de gemeente.

Facebooktwittermail