Tien jaar ZOLAD/Zolad+ in foto’s – 7 mei 2012

Exact tien jaar geleden ging projectvereniging ZOLAD, de voorloper van Zolad+, van start. Zolad+  bestaat ondertussen vijf jaar, een dubbele verjaardag dus. In de volgende maanden posten we regelmatig een foto van toen, dag op dag, zoveel jaar geleden.

CIMG4705

7 mei 2012 – vakwerkhoeve in Veurs (Sint-Martens-Voeren)

Deze vakwerkhoeve in Veurs werd gefotografeerd tijdens een verkenningsronde in de gemeente. Bijzonder is dat het oorspronkelijke leem- en vlechtwerk bewaard is. Bij veel gebouwen werd dit in de loop der tijd vervangen door baksteen.

In 2014 werd een vergunning verleend voor de renovatie van dit pand, met gunstig advies van Zolad+. Het gebouw zal herbestemd worden tot horecazaak en gastenkamers, in aansluiting bij de daarnaast gelegen B&B Veurzerbron en het winkeltje ‘bij Jetteke’. De werken zijn momenteel in uitvoering.

Facebooktwittermail