Programma Open Monumentendag 2014

campagnebeeld_omd2014Op zondag 14 september is het weer zover: Open Monumentendag!

Je kan in de regio opnieuw enkele bijzondere gebouwen bezoeken: twee kerken, waterburcht Pietersheim en enkele imposante vierkantshoeves.  Dit jaar worden ook exclusief twee watermolens opengesteld, de ene werd pas opgeknapt, de andere wordt binnenkort gerestaureerd.  Naast deze “klassieke” monumenten vestigen we vooral de aandacht op erfgoed waar je het niet meteen verwacht; het kleine, het verborgene, het nieuwe. Welke bijzondere verhalen zitten er achter grenspalen, veldkruisen en oude wegen? Wat vertellen gevelstenen over de geschiedenis van het gebouw? Welke sporen liet de Eerste Wereldoorlog na in het landschap en de architectuur ? Bezoek de vroegere kampplaats van de Neanderthalers of ontdek een volledig 17de-eeuws fort in de glooiingen van het landschap.

Rondleidingen, tentoonstellingen, vrije en gegidste wandelingen, allerlei randanimatie voor jong en oud. Er is voor ieder wat wils!

Via onderstaande link krijg je alle informatie over de activiteiten en openstellingen in Bilzen, Lanaken, Riemst en Voeren.

programma OMD 2014

Opgelet! In tegenstelling tot wat in de gedrukte programmafolders staat, zal de Neanderthalersite in Veldwezelt door onvoorziene omstandigheden niet opengesteld kunnen worden.

Facebooktwittermail