Open Kerkendag op zondag 1 juni

00565_3770_zussen_st_genoveva_3Acht kerken in onze regio nemen deel aan de Open Kerkendagen in het thema ‘Herinneringen aan 14-18’. Je kan op zondag 1 juni de kerken van Bilzen, Munsterbilzen, Eigenbilzen, Grote Spouwen, Genoelselderen, Zussen, Lanaken en ’s-Gravenvoeren bezoeken. Verschillende tentoonstellingen brengen verhalen over kerk en parochie tijdens WOI naar boven. Gidsen staan paraat om bezoekers rond te leiden. Bekijk het volledige programma hier.

Opgelet! De Sint-Martinuskerk in Sint-Martens-Voeren en de Sint-Pieterkerk in Rekem zijn uitzonderlijk gesloten wegens restauratie.

Op de website van Open Kerken kan je een gratis brochure downloaden met de drie fietsroutes en een autoroute langs het religieuze erfgoed rondom Alden Biesen. De kerken van Bilzen, Eigenbilzen, Munsterbilzen, Grote Spouwen en Genoelselderen liggen langs de route. Ideaal dus om de fietstocht te combineren met een bezoek aan deze kerken tijdens de Open Kerken dagen.

 

Facebooktwittermail