Doe de test: welke Haspengouwse wandeling is jou op het lijf geschreven?

10 oktober 2017 – De ene geniet van weidse zichten met horizonten zo ver de blik reikt, een ander zoekt liever de beslotenheid en verkoeling van een bos op, nog een ander flaneert graag door smalle straatjes met historische gebouwen: iedereen geniet op zijn manier van het landschap en ervaart dit landschap anders. Doe de test op ontdekjehaspengouw.be  en kom te weten waar in Haspengouw je optimaal van je favoriete landschap kan genieten.

Op basis van de landschapskenmerken die jij het meest waardeert, krijg je een selectie van een aantal bekende en minder bekende wandelingen en plekjes in Haspengouw waar je dit landschap ten volle kan beleven. Doe binnenkort een wandeling op plaatsen die goed aansluiten bij de zaken die jij mooi vindt in Haspengouw.

In de test zitten ook een aantal vragen over de hoogstamboomgaarden. Dit is namelijk één van de typische Haspengouwse landschapselementen die langzaam verdwijnen. De Haspengouwse gemeenten, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de provincie Limburg en de Vlaamse Overheid slaan daarom de handen in elkaar om hier verandering in te brengen. Maar we willen bij de acties ook rekening houden met de wensen en noden van de inwoners van Haspengouw. Daarom is het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen laten weten wat ze van hoogstamboomgaarden vinden en welke waarde ze voor hen hebben. 

Deelnemers worden niet enkel beloond met een lijstje wandeltips, maar maken bovendien ook kans op een boek over landschap in Haspengouw. Zo kan je nog meer pareltjes ontdekken en genieten van wat het Haspengouwse landschap allemaal te bieden heeft, vanuit je zetel of in de open lucht! 

Meer informatie over het onroerenderfgoedrichtplan Hoogstamboomgaarden vind je op de website hoogstamdroomgaard.be

Facebooktwittermail