Open Kerkendagen 3 en 4 juni

Op 3 en 4 juni vinden de jaarlijkse Open Kerkendagen plaats. Het evenement is ondertussen al aan zijn 10de editie toe. Met het thema ‘Zet de stenen in beweging’ belooft het een extra feestelijke editie te worden vol spektakel, zang, dans en andere animatie.

In ons werkgebied kan je terecht voor volgende activiteiten:

  • O.L.V. ten Hemelopnemingkerk Munsterbilzen: vrij bezoek van de kerk, geleid bezoek aan de Sint-Jozefkamer, aan de toren en de zolderverdieping. Geleid bezoek aan de kerk in combinatie met een ritje op het stadstreintje naar de kapel van Eik. Boekvoorstelling “De kapel van Eik”  
  • Sint-Mauritiuskerk Bilzen: vrij bezoek, tentoonstelling “Christus”. Kunstenaar José Cielen stelt zijn schilderijen tentoon onder muzikale begeleiding van Michel Cielen (orgel) en J. Bosman (gitaar)
  • vrij bezoek aan de kerken van Eigenbilzen, Sint-Martens-Voeren en de Heilig Grafkapel in Kanne. De Sint-Stefanuskerk in Hoeselt is uitzonderlijk gesloten omwille van de kermis

Het volledige programma vind je hier.

Op de website van Open Kerken kan je ook 3 fietsroutes en een autoroute downloaden langs het religieuze erfgoed in Bilzen, Hoeselt en Riemst.

Facebooktwittermail