Toneelvoorstelling ‘Het graf van Navagne’ op 3 en 4 september

Het koninklijke fort NavagneVier mensen treffen elkaar, op een doodgewoon grasveld, zo lijkt het.

Het gaat hen echter om wat er onder dat gras begraven ligt…

 

Zo begint de toneelvoorstelling ‘Het graf van Navagne’, geschreven en geregisseerd door Pieternel Bollmann. Het is onderdeel van het artistieke project ‘Het koninklijke fort Navagne’ en is ontwikkeld door Van Eyck Mirror, het projectbureau van Van Eyck.

 

De restanten van deze door de Spanjaarden in de zeventiende eeuw gebouwde vesting, liggen ondergronds in het Belgisch-Nederlandse grensgebied. De gemeente Eijsden-Margraten wil, in samenwerking met o.a. de gemeente Voeren en IOED Oost-Haspengouw & Voeren, de rijke geschiedenis van het koninklijke fort tastbaar en beleefbaar maken. De gemeente Eijsden-Margraten heeft Van Eyck Mirror gevraagd om de historie op locatie in beeld te brengen.

 

Van Eyck Mirror werkt hiervoor samen met de Toneelacademie Maastricht. Theatermaker Pieternel Bollmann maakte een voorstelling waarin feit en fictie door elkaar lopen; waarin de rijke geschiedenis van het fort aan bod komt, maar ook plaats is voor een wonderlijke, gedroomde geschiedenis. Een voorstelling over hoeveel belang we hechten aan de waarheid.

Spelers: Daphne Bunskoek, Eva Damen, Remco Melles, Jeroen Molenaar en Ad Rijsdijk

Dramaturgie: Mart-Jan Zegers

Regie begeleiding: Arie de Mol (De Appel)

U kunt de voorstelling gratis bijwonen, wel graag aanmelden vóór 31 augustus via register@janvaneyck.nl

De voorstellingen van ‘Het graf van Navagne’ hebben plaats op

zaterdag  3 september 2016 om 14.00 uur en

zondag  4 september 2016 om 14.00 uur

op locatie van het voormalige Koninklijke fort van Navagne  (nabij Schans 1, 3790 te Moelingen, parkeergelegenheid is voorzien).

Facebooktwittermail