9 maart 2016: netwerkevent rond metaaldetectie

Met de ingang van het Onroerenderfgoeddecreet staat we voor een boeiende periode van verandering. Niet alleen archeologen zien hun professionele omgeving helemaal wijzigen, maar ook voor metaaldetectie-amateurs is er een nieuwe rol in het erfgoedbeleid weggelegd. Om deze droge juridische materie wat beter verteerbaar te maken nodigen PORTIVA, IOED Oost-Haspengouw & Voeren, Testa vzw en WinAr u uit dan ook graag uit op een gespreksavond rond metaaldetectie in Haspengouw, Voeren en het Hageland. Deze avond zal doorgaan in het aangenaam kader van museum ’t Toreke’ in Tienen op woensdag 9 maart . Naast een korte inleiding over wat er nu eigenlijk concreet allemaal verandert en waarom archeologen metaaldetectie zo belangrijk vinden, zal conservatrice Nathalie Cleeren ons enkele handige tips geven wat te doen met opgegraven metaal en hoe dit best te behandelen. Bovendien wordt u ook de kans geboden de mooie archeologische collectie van het museum gratis te bezoeken. Daarna kunnen we van gedachten wisselen over de vruchtbare kruisbestuiving tussen archeologie en metaaldetectie en hopen we bovenal een aangename avond onder gelijkgestemde zielen met een hart voor erfgoed, door te brengen.

Wanneer: woensdag 9 maart, 20u

Waar: auditorium van Erfgoedsite Tienen – Museum ’t Toreke, Grote Markt 6, ingang langs de galerij en de streek- en infowinkel

Wie: metaaldetectoristen en andere ‘zoekers’

Organisatie: PORTIVA (intergemeentelijke onroerend erfgoeddienst van Tienen, Linter, Glabbeek, Bierbeek en Hoegaarden), IOED Oost-Haspengouw en Voeren (Bilzen, Riemst en Voeren), Testa vzw (vereniging voor archeologie rond Tessenderlo) en WinAr (Bekkevoort, Haacht, Holsbeek en Rotselaar)

Facebooktwittermail