Tien jaar ZOLAD/Zolad+ in foto’s – 6 augustus 2013

6 augustus 2013 - op ronde langs kapellen in Riemst

6 augustus 2013 – op ronde langs kapellen in Riemst

Op ronde langs een aantal veldkapellen en –kruisen in Riemst, samen met de gemeente en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren. Het bezoek kaderde in het project kapellen in Riemst. Na een eerdere inventarisatie van de kapellen door het Geschied- en Oudheidkundig Genootschap Riemst (Gogri), werd op basis van de erfgoedwaarden een selectie van prioritair aan te pakken kapellen gemaakt. Tijdens het plaatsbezoek in 2013 werden de gebreken en de nodige onderhoudswerken aan deze kapellen gedocumenteerd. In navolging hiervan voerde het Regionaal Landschap ondertussen snoei- en omgevingswerken uit aan o.a. de kapel op de Heneberg en de kapel achter de la Brassinestraat in Herderen. Ook het 16de-eeuwse moordkruis aan de Sint-Genovevastraat in Zussen werd vrijgemaakt van begroeiing en toegevoegd aan de inventaris van het bouwkundig erfgoed. De eerder vermelde opvolging van de renovatieplannen aan de witte kapel in Vlijtingen kadert eveneens in dit project.

Facebooktwittermail