Tien jaar ZOLAD/Zolad+ in foto’s – 3 juli 2013

plaatsbezoek Zagerijstraat Membruggen - 3 juli 2013

plaatsbezoek Zagerijstraat Membruggen – 3 juli 2013

Exact tien jaar geleden ging projectvereniging ZOLAD, de voorloper van Zolad+, van start. Zolad+  bestaat ondertussen vijf jaar, een dubbele verjaardag dus. In de volgende maanden posten we regelmatig een foto van toen, dag op dag, zoveel jaar geleden.

In 2013 stond deze geïnventariseerde hoeve in Membruggen te koop. Zolad+ bracht op 3 juli een plaatsbezoek op vraag van een kandidaat-koper, om meer inzicht te geven in de verbouwingsmogelijkheden. De hoeve werd helaas in het verleden al sterk verbouwd waardoor veel van de oorspronkelijke gebouwen verloren gingen. Voornamelijk de straatgevel heeft nog een beeldbepalende waarde in de dorpskern. Bij verbouwingsplannen wordt dit dan ook het grootste aandachtspunt. De achterliggende gebouwen kunnen met meer vrijheid aangepakt worden.

De hoeve werd ondertussen verkocht. Er is een vergunning afgeleverd om het pand te verbouwen tot twee woningen.

Facebooktwittermail