Tien jaar ZOLAD/Zolad+ in foto’s – 20 mei 2012

20 mei 2012 - trage wegen wandeling in Teuven

20 mei 2012 – trage wegen wandeling in Teuven

Exact tien jaar geleden ging projectvereniging ZOLAD, de voorloper van Zolad+, van start. Zolad+  bestaat ondertussen vijf jaar, een dubbele verjaardag dus. In de volgende maanden posten we regelmatig een foto van toen, dag op dag, zoveel jaar geleden.

In het project ‘Voeren op weg’ inventariseerden Trage Wegen vzw en het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren in 2011 en 2012 in opdracht van de gemeente de trage wegen in Voeren. Zolad+ maakte deel uit van de stuurgroep bij dit project. Met de hulp van de inwoners werden alle onverharde paden en weggetjes in kaart gebracht, samen met het klein erfgoed dat daarlangs te vinden is (bronnen, putten, mergelkuilen,…). Op weloverwogen plaatsen werden verbindingen hersteld, onderhoudswerken uitgevoerd, poortjes geplaatst,… Bedoeling van dit project was de Voerenaar de vele paadjes te leren (her)ontdekken en waarderen. Op 20 mei 2012 vond in Teuven het slotevenement van dit project plaats. Uiteraard was hierbij de gelegenheid om te wandelen langs de mooiste trage wegen in het dorp…

Facebooktwittermail