Conflict in Contact II op 14 november in Riemst

 

cic

De tweede contactdag over conflictarcheologie zal plaatsvinden op vrijdag 14 november in het splinternieuwe bezoekerscentrum ‘Onder de Brug’ in Vroenhoven (Riemst). De contactdag ‘Conflict in Contact’ wil een ontmoetings- en overlegforum bieden voor allen die geïnteresseerd zijn in de archeologie van conflictsites uit een ver en minder ver verleden. De lezingen hebben betrekking op de actualiteit van het archeologisch onderzoek, de opgravingen en vondsten van de voorbije jaren. Het definitieve programma van de contactdag wordt in de komende weken bekendgemaakt.

In het bezoekerscentrum ‘Onder de Brug’ wordt ondermeer het belang van de site in de Tweede Wereldoorlog toegelicht. Nog voor de opening voor het grote publiek krijgen de deelnemers aan de studiedag de kans om het nieuwe museum te bezoeken.

Praktisch:

je kan online inschrijven op de website www.archeo7.be/conflictincontact. De inschrijvingen lopen af op 7 november. De betalingsvoorwaarden vind je op de website. Schriftelijke bijdragen voor het tijdschrift kunnen nog tot 20 oktober ingediend dienen worden via conflictincontact@gmail.com.

Op zoek naar leuke adresjes om in de buurt te overnachten? Contacteer de toeristische dienst van Riemst via +32 (0)12/330475 of via toerisme@riemst.be

Vroenhoven ligt op de weg van Tongeren naar Maastricht en is gemakkelijk via de bus te bereiken. kijk op www.delijn.be voor bussen van en naar Vroenhoven.

 

Facebooktwittermail