Het koninklijke fort Navagne in Voeren & Eijsden-Margraten

AMS_0857_MRG_SDN_DEF_Beeld_Inpas_01_NoUM_BD_8bit_v01Vrijdag werd aan de colleges van Voeren en Eijsden-Margraten het project rond het koninklijke Spaanse fort Navagne toegelicht. Bij deze gelegenheid werd ook een korte film met een driedimensionele reconstructie van dit fort voorgesteld. Deze reconstructie is gebaseerd op de conclusies van het archeologisch, historisch en geofysisch onderzoek dat in de loop van 2013 werd uitgevoerd. Het filmpje vind je hier.

Wanneer de beide colleges akkoord gaan met het advies van de projectgroep, wordt een traject ingezet dat zal leiden naar een Europese aanvraag naar financiƫle middelen om het fort Navagne fysiek te ontsluiten tegen 2024.

In de jaren die volgen zal met andere Nederlandse en Belgische partners een publicatie, een tentoonstelling en een lesmap worden gerealiseerd.

Facebooktwittermail