Doe mee aan de Open Kerkendagen 2014

Speelde de kerk een rol tijdens de oorlog? Welke verhalen bestaan hierrond? Werden er nog erediensten gegeven tijdens de oorlog en wat met trouwen, doopsels en begrafenissen? De kerk kan een mooie ruimte zijn voor een tentoonstelling over het dagelijks leven in het dorp tijdens de oorlog. Een oorlogsgedenkteken of graven van oorlogsslachtoffers en oud-strijders vormen een concreet aanknopingspunt om de verhalen van deze mensen te vertellen…

Op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni vindt de zevende editie van de Open Kerkendagen plaats met als thema ‘Herinneringen aan 14-18’. Kerkbesturen kunnen zich vanaf nu tot en met 31 januari 2014 inschrijven om deel te nemen via deze pagina.

In 2014 vinden heel wat herdenkingsactiviteiten rond 100 jaar WOI plaats. Doe navraag bij de heemkringen of de gemeente wat allemaal op stapel staat. Er zijn wellicht heel wat mogelijkheden om samen te werken.

Facebooktwittermail